Online Quiz » Animal Quiz » Cool Dinosaur Quiz

Cool Dinosaur Quiz


Cool dinosaur quiz for kids and adults. Free and printable. Was Tyrannosaurus Rex a bipedal carnivore? Find out and learn more about dinosaurs. Answers are given at bottom of the page.

Cool Dinosaur Quiz

  • Tyrannosaurus rex was a
    a. Bipedal carnivore
    b. Quadrupedal carnivore
    c. Bipedal herbivore
  • The name ‘Ankylosaurus’ means
    a. Tyrant lizard
    b. Stiff lizard
    c. Armoured lizard
  • In which area of the world was Allosaurus found?
    a. North America
    b. South America
    c. Asia
  • The bipedal dinosaur Oviraptor weighed around
    a. 2 tonnes
    b. 200 kilograms
    c. 20 kilograms
  • The length of the dinosaur Baryonyx was around
    a. 20 metres
    b. 10 metres
    c. 25 metres
  • In which period in history did the dinosaur Janenschia live?
    a. Late Cretaceous period
    b. Early Jurassic period
    c. Late Jurassic period
  • The name Apatosaurus means
    a. Super lizard
    b. Tyrant lizard
    c. Deceptive lizard
  • Which of the following dinosaurs had bony plates on its back?
    a. Brachiosaurus
    b. Megalosaurus
    c. Stegosaurus
  • What does the word ‘dinosaur’ literally mean?
    a. Terrible reptile
    b. Terrible bird
    c. Terrible lizard
  • During which period in history did dinosaurs first appear?
    a. Jurassic period
    b. Cretaceous period
    c. Triassic period
  • Birds descended from a type of dinosaurs known as
    a. Theropods
    b. Quadrupeds
    c. Bipedals
  • The first dinosaur to be formally named, in 1824, was the
    a. Tyrannosaurus rex
    b. stegosaurus
    c. Megalosaurus
  • What is the name of the dinosaur in this picture?
    Dinosaur Quiz
    a. Styracosaurus
    b. Velociraptor
    c. Iguanodon
  • Which dinosaur had a crest on its head that formed as a long, curved pipe pointing backwards from the skull?
    a. Parasaurolophus
    b. Diplodocus
    c. Carnotaurus
  • What is another name for Apatosaurus?
    a. Allosaurus
    b. Stegosaurus
    c. Brontosaurus


Answers

1. a | 2. b | 3. a | 4. c | 5. b | 6. c | 7. c | 8. c | 9. c | 10. c | 11. a | 12. c | 13. b | 14. a | 15. c

Download printable file

Image courtesy: sciencekids.co.nz

Was this article useful? What should we do to improve your experience? Share your valued feedback and suggestions!
Help us to serve you better. Donate Now!


International Short Story Writing Contest for School Children