Online Quiz » Math Quiz - Maths Quiz Questions for Kids

Space Quiz

Maths Quiz Questions for kids to train them in numbers

Put yourself to this simple and fun math quiz. There are a broad range of questions and answers related to various categories in general arithmetic. These questions will put a challenge to your math ability. Check and find out how many you can answer correctly. Read each question, but please do not look at the answer. Give yourself two seconds and then check the answer. This will give you a basic idea on how good you are with your arithmetic.

  • How much is 24X2?
    A) 26
    B) 38
    C) 48
    D) 68
  • 0.75 is same as?
    A) 7.5%
    B) 750
    C) 75%
    D) 0.075%
  • The Next Primer number after 7 is?
    A) 10
    B) 11
    C) 8
    D) 14
  • The perimeter of a circle is known as?
    A) Square
    B) Circumference
    C) Pie
    D) Parallel
  • How much is 65-43?
    A) 33
    B) 22
    C) 32
    D) 20
  • Square root of 144?
    A) 12
    B) 11
    C) 24
    D) 13
  • What comes after billion and trillion?
    A) Quadrillion
    B) Million
    C) Lakhs
    D) Multi-trillion
  • How many sides do Nonagon contains?
    A) 10
    B) 9
    C) 8
    D) 7
  • -4 is a natural number. True or False?
    False
  • How much is 222+83?
    A) 306
    B) 305
    C) 333
    D) 304
  • Total degrees in Right Angle?
    A) 90
    B) 100
    C) 80
    D) 120
  • What number should be added to 66 to get 121 as a sum?
    A) 55
    B) 66
    C) 60
    D) 44
  • How much is 849 divided by 10?
    A) 84.9
    B) 84
    C) 80
    D) 90
  • How many days and hours are equal to 200 hours?
    A) 8 days and 8 hours
    B) 9 days and 10 hours
    C) 20 days and 20 hours
    D) 10 days and 20 hours
  • In 25,600, the place value of 6 is?
    A) 600
    B) 6
    C) 6000
    D) 60
  • The least number of two digits is?
    A) 99
    B) 88
    C) 11
    D) None of these
  • The number can be divided by 5 if its unit digit is-
    A) 0 or 5
    B) 10 or 5
    C) 2 or 6
    D) 10 or 5
  • The opposite of 6 is?
    A) -6
    B) 36
    C) 5
    D) 7
  • 3/5th of 100 is?
    A) 60
    B) 20
    C) 30
    D) 50
  • The remainder of 21 divided 7 is?
    A) 7
    B) 21
    C) 3
    D) None of these
  • 7% is equal to?
    A) 0.007
    B) 7
    C) 0.7
    D) 0.07
  • How many years complete a decade?
    A) 10
    B) 5
    C) 20
    D) 50
  • How many months are there in a century?
    A) 1200
    B) 120
    C) 12000
    D) 12
  • How much is 90112 - 3123?
    A) 96999
    B) 76899
    C) 86989
    D) 86999
  • What percentage to be added to 40 to make it 50?
    A) 25
    B) 90
    C) 70
    D) 15


Answers

1-C | 2-C | 3-B | 4-B | 5-B | 6-A | 7-A | 8-B | 9-False | 10-B | 11-A | 12-A | 13-A | 14-A | 15-A | 16-D | 17-A | 18-A | 19-A | 20-D | 21-D | 22-A | 23-A | 24-C | 25-A


International Short Story Writing Contest for School Children