Learn English » Intermediate Level English Grammar Quiz


Quiz-1

Test your English grammar skills. Go ahead, and take up the challenge of this intermediate level English grammar quiz. A printable version file also available to download.

1. Do you see ......... blue sky?
a. a
b. an
c. the

2. He does not ......... a pen.
a. have
b. has
c. neither

3. One of the boys ......... absent.
a. are
b. is
c. am

4. John ......... not speak English well.
a. do
b. does
c. is

5. The news ......... good.
a. are
b. is
c. being

6. He ......... here every day.
a. come
b. came
c. comes

7. Have you ......... your friend?
a. meet
b. met
c. meets

8. Our house is ......... old, but we like it.
a. very
b. too
c. much

9. I don’t want ......... sweets.
a. some
b. any
c. little

10. What ......... the boys eaten?
a. have
b. has
c. are

11. The bell ......... rung.
a. have
b. has
c. neither

12. Each of these apples ......... ripe.
a. are
b. is
c. has

13. It ......... raining for three hours.
a. have been
b. has
c. has been

14. Ben ......... since morning.
a. has not eaten
b. have not eaten
c. did not eat

15. That cheese ......... in Holland.
a. make
b. made
c. was made

16. I apologise for ......... late.
a. be
b. being
c. is

17. I don’t feel ......... swimming today.
a. to
b. like
c. about

18. If you work hard, you ......... pass the test.
a. would
b. will
c. must

19. If I had lived in Italy, I ......... learnt Italian.
a. will learn
b. would learn
c. would have learnt

20. What is ......... television now?
a. in
b. on
c. at

 

Answers

1. c, 2. a, 3. b, 4. b, 5. b, 6. c, 7. b, 8. a, 9. b, 10. a, 11. b, 12. b, 13. c, 14. a, 15. c, 16. b, 17. b, 18. b, 19. c, 20. b

Download Printable PDF File


International Short Story Writing Contest for School Children