Learn English » Beginner Level English Grammar Quiz


Quiz-1

Test your English grammar skills. Go ahead, and take up the challenge of this beginner level English grammar quiz. A printable version file also available to download.

1. This is ......... flower.
a. an
b. a
c. the

2. The plural of wife is .........
a. wifes
b. wives
c. women

3. I ......... going to school.
a. is
b. am
c. are

4. My mother ......... reading.
a. like
b. liking
c. likes

5. Yesterday I ......... a movie.
a. watching
b. watch
c. watched

6. There is ......... water in the jug.
a. many
b. a few
c. some

7. How ......... pencils do you have?
a. much
b. many
c. little

8. Do you want to wash ......... more dishes?
a. little
b. some
c. much

9. I have got ......... to put my clothes.
a. nowhere
b. anywhere
c. nothing

10. We enjoyed ......... in Mexico last summer.
a. themselves
b. ourselves
c. himself

11. The plural of ‘goose’ is .........
a. gooses
b. geese
c. neither of these

12. Please pass me a ......... of bread.
a. slice
b. piece
c. cut

13. We live ......... the first floor.
a. at
b. on
c. in

14. I live ......... 80 Oxford Street.
a. in
b. at
c. on

15. Barbara was born ......... April.
a. on
b. at
c. in

16. George is ......... than his brother.
a. taller
b. tall
c. tallest

17. Those children often ......... to the playground.
a. goes
b. go
c. going

18. Ms Brown is ......... us Latin at the moment.
a. teaching
b. teach
c. teaches

19. Beatrice ......... to England last week.
a. go
b. goes
c. went

20. While John ......... to school yesterday, he ......... Judy
a. went, met
b. was walking, met
c. went, was meeting

 

Answers

1. b, 2. b, 3. b, 4. c, 5. c, 6. c, 7. b, 8. b, 9. a, 10. b, 11. b, 12. a, 13. b, 14. b, 15. c, 16. a, 17. b, 18. a, 19. c, 20. b

Download Printable PDF File


International Short Story Writing Contest for School Children