ICAS - Sample Mathematics Paper A

Sample Questions

1. How many candles are on the cake?
candles on the cake

a. 8
b. 7
c. 6
d. 5

2. What is the shape of the piece of pizza here?
piece of pizza

a. Square
b. Rectangle
c. Triangle
d. Circle

3. How many cars can these tires be fitted in?
Tires

a. 3
b. 4
c. 6
d. 2

4. Study the following shapes.
Shapes

What is the fourth shape from the right?
a. Rectangle
b. Circle
c. Triangle
d. Square

5. What time is shown on the clock?
Clock

a. 6 <
br> b. 7 c. 12
d. 7.12

6. A group of hunters caught some deer from the forest. The picture shows the legs of the deer.
Legs of the deer

How many deer did the hunters catch?
a. 4
b. 10
c. 5
d. 6

7. Look at the numbers given below.
54, 44, ?, 24, 14
What is the missing number?
a. 43
b. 25
c. 34
d. 33

8. If
Cats multiplication

a. 8
b. 10
c. 6
d. 4

9. Choose from the options below to fill in the blanks.
_________ is 5 more than 10.
a. 5
b. 10
c. 20
d. 15

10. Some strings are given below.
strings

Which string is the longest?
a. X
b. Y
c. Z
d. All are of the same length.

Answer key: 1) b 2) c 3) b 4) c 5) b 6) c 7) c 8) c 9) d 10) c

Image courtesy: oldschool.com.sg


International Short Story Writing Contest for School Children